Da li vam je potreban REMONT?

Ovo je Remont - nezavisna umetnička asocijacija, smeštena u centru Beograda, glavnom gradu Srbije.
Rođeni smo 1. oktobra 1999. Punoletni smo!
Vreme je da započnemo novi život i za to nam je neophodna vaša pomoć!
Nakon 18 godina intenzivnog rada, umorni od konstantne borbe za opstanak, našli smo se u ozbiljnoj materijalnoj  i mentalnoj krizi.  Potrebna nam je promena i podrška.

KO SMO 
Svih proteklih godina gradili smo Remont kao pulsirajuću tačku art scene, sticali poverenje umetničke i kulturne zajednice, unapređivali sopstvene ali i kapacitete drugih aktera, uspostavili mnogobrojne kontakte.
Od početne želje da revitalizujemo savremenu umetničku scenu, postali smo prepoznatljiv fizički i mentalni prostor savremene kulturne prakse u Srbiji. 
Pokrenuli smo mnogobrojne nove profesionalne modele koji su brzo postajali uobičajeni standard galerijskog rada u Beogradu i šire. U lokalnim ali i internacionalnim okvirima prepoznati smo kao stručan i pouzdan tim. Ostvarili smo više od 400 programa u Remont galeriji, drugim galerijskim i negalerijskim prostorima u Beogradu, Srbiji, Regiji, Evropi, Kanadi, ali i javnim  urbanim prostorima, selima. Sarađivali smo sa najznačajnijim domaćim autorima svih generacija, sa inostranim kustosima i umetnicima, mnogim institucijama i organizacijama. Naše aktivnosti prate domaći i strani mediji, naša štampana i elektronska izdanja su u mnogim bibliotekama sveta, a već godinama u pregledima spadamo u  5 najboljih galerija u Beogradu. 

ŠTA ŽELIMO 
-    da preispitamo sopstvene kapacitete i značaj za zajednicu 
-    da budemo bolji, kvalitetniji i korisniji.
-    da proleće dočekamo u novom ambijentu, sa novom energijom, novim idejama i aktivnostima. 

Snagu, znanje i kapacitete imamo, sredstva nemamo. 

Podržite nas da maksimalno iskoristimo zrelost!


više >>>
DNEVNIK

               Sreda 11. oktobar 2017.
HVALA / THANKS TO
REKLI SU O NAMA

On Sun, 1 Oct 2017 at 12:51, Luka Knezevic-Strika
<lukastrika@gmail.com> wrote
Za Asocijaciju NKSS, Remont je ne samo jedan od osnivača, nego je i sada jedan od stubova, ne samo zbog istrajnosti i prisutnosti, već i
zbog otvorenosti i inovativnosti koje i dalje daju rezultate. Mnoge ideje, inicijative, planovi nastali su i nastaju baš u Remontu, na otvaranjima, događajima, ali često i neformalnim sretanjima na hodniku. Malo ima kulturnih prostora, ne samo u Beogradu, koji su tako "gusti" kao taj hodnik na ulazu u Remont.
Kampanja koja danas kreće imaće za cilj da obezbedi opstanak, ali i unapredi sam prostor. Apelujemo na sve da se pridruže i pomognu, jer naravno da nam je potreban Remont!


On Monday, October 2, 2017 1:02 PM, 'ivan zupanc'
Dragi svi, stvarno je vazno videti i pored relativne upucenosti konkretne korake koje Luka pominje i inicira. Juce sam mu bas spomenuo, da nije bilo Remonta verovatno sad ne bih bio nekim okolnostima koje me zanimaju. I nisam jedini, te bi moj skroman predlog bio da se kontaktiraju svi koji su izlagali u Remontu i zamole da napisu sta njima Remont znaci u jednojvezi recenici. Te jasne recenice bi mogli da koristimo jednostavno putem drustvenih mreza, a i sire medijski jer bi to hio nekakv slagort za duzu pricu ili intervju sa umetnicima. Ono sto je bitno da ne treba Remont uvek sam sebe da brani, nego svi mi koji smo deo njega na ovaj ili onaj nacin.
Toliko za sad. Ja imam spremnu recenicu:)
Pozz svimA
Zuxy


On Monday, 2 Oct 15:34 PM, Mirjana Boba Stojadinović
Remontovci su pre svega profesionalci sa dušom, a priznaćete to je uvek retko, čak su danas obe kategorije u akutnom deficitu! 
Boba