DOBRE NAVIKE
Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda

Remont tim poziva na novu šetnju

U subotu, 26. maja posećujemo tekuće izložbe u galeriji Remont, galeriji Menjačnica Goethe institute u Beogradu i u prostoru nezavisnog kulturnog centra Magacin u Kraljevića Marka. Družimo se sa umetnicima Tatjanom Strugar, Veljkom Lalićem i Borisom Burićem.

Pridružite nam se!

Projekat Dobre navike posvećen je svim ljubiteljima savremene umetnosti i drugim zainteresovanim građanima koji imaju potrebu i želju da poboljšaju svoj kvalitet života i da se na kreativan način upoznaju sa savremenim kretanjima u vizuelnoj umetnosti. 
Želja nam je da na ovaj način građanima, na stručan i jednostavan način, približimo savremenu umetničku praksu.

Ove godine Dobre navike realizuju se u saradnji sa Goethe institutom u Beogradu. 

Šetnje započinju predstavljanjem tekuće izložbe u Remont galeriji, a zatim slede posete izabranim izložbama gde goste dočekuje domaćin prostora (umetnik, kustos).
Za svaku šetnju, ali i za individualne posete, pripremljen je štampani letak sa više informacija o izabranim izložbama i preporukama za posetu.

Program je besplatan i peporučujemo da se zbog ograničenosti grupa prijavite za šetnju do petka, 25.5. u 17h na
E -mail: remont@remont.net
Tel.: +381 11 32 23 406

Subota 26. 05. 2018.   

PROGRAM

Okupljanje u 11 časova u Remontu

11 h
Remont – nezavisna umetnička Asocijacija
Maršala Birjuzova 7
www.remont.net

O VULGARNOM
Autorka: T. Strugar
Posle pauze od nekoliko godina umetnica ponovo izlaže u Beogradu. Izložba problematizuje različite odnose kako pojedinca prema zajednici tako i u sferi umetnosti, odnosno umetnika prema društvenim očekivanjima, opšte prihvaćenim normama, zahtevima, vrednostima. Ove teme su obrađene kroz tri video rada, objekte, fotografije i crteže. Svaki od radova se bavi posebnim aspektima odnosa - države prema pojedincu, države prema umetniku, umetnika i umetničkog sistema, glumice prema identiteu lika koga interpretira, posmatrača i umetničkog dela....
T. Strugar magistrirala je kasnih 90-tih na FLU Beograd. Od 2004 godine otpočela seriju radova koji se bave odnosom umetnosti, društva i galerijskog sistema u Beogradu
Kroz izložbu vode: T. Strugar, Marija Radoš i Miroslav Karić

12 h
Galerija „Menjačnica“, Goethe-Institut Belgrad 
Knez Mihailova 50 
www.goethe.de/belgrad

GRUPNI PORTRETI SNOVA / BEOGRADSKI MATRIKS / 1:1, 1:10, 1:100, I… 
Autor: Veljko Lalić
Izložbu čine skulpturalne forme, koje autor naziva skulpturama snova, audio-vizelnim zapisima snova i printovima snova. Ovi radovi nastali su kao rezultat radionice „Društveno sanjanje“, održane 2012. godine u umetnikovom ateljeu. Na radionici je učestvovalo 80 osoba, čija su lica i snovi su pokrenuli nastanak fotografija, skulptura, audio-vizuelnih zapisa i printova. Umetnik nastavlja da radi na portretima snova i čini mu se da se taj rad nikada neće završiti.
Veljko Lalić (1955.) od 1987. radi na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je 2007. godine izabran za redovnog profesora. Izlaže od 1974. godine. Dela mu se nalaze u kolekciji Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Muzeju grada Beograda i privatnim kolekcijama.
Kroz izložbu vodi : Veljko Lalić

13 h
Magacin
Kraljevića Marka 4
https://magacin2015.wordpress.com/

THE BEAUTY IS IN THE STREET
Autor: Boris Burić
“Razmišljam o revoluciji. Nemogućnosti i propalim revolucijama, revoluciji kao pojmu, o modi. Eksperimentišem. Naziv The beauty is in the street preuzet je sa plakata koji je 1968. u Francuskoj pozivao na izlazak na ulice i borbu protiv režima. Danas taj slogan koristi i Gucci u svojoj novoj modnoj kampanji. Gucci is in the street.” Borisova izložba sadrži video radove sa elementima tenzičnih i napetih situacija, koje seče već posle jedne sekunde i vraća na početak, pravi loop. U kombinaciji sa objektima projekcije čine celinu - umetnički ambijent koji asocira na nemogućnost, vraćanje, početak-kraj, večnost, kočenje, monotonost… repeticiju. 
Boris Burić (1981) živi i radi u Beogradu. Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija završava 2005. godine. Od 2007. godine se bavi fotografijom. Pored autorskih projekata, Burićevi angažmani obuhvataju saradnju sa drugim umjetnicima i izlagačkim prostorima. Dugogodišnji je saradnik galerije Remont.
Kroz izložbu vode: Boris Burić, Marija Radoš i Miroslav Karić


Podrška Goethe-Institut Serbien i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda

MAJ 2018