DOBRE NAVIKE

Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda

15.10.2022. od 11 do 14h

Pozivamo sve zainteresovane da nam se priključe u subotu, 15. oktobra od 11 do 14h u organizovanom obilasku odabranih aktuelnih izložbi savremene umetnosti po beogradskim galerijama. Okupljamo se u 11 u Remontu gde ćemo se upoznati sa prvom izložbom i njenim organizatorima da bi onda zajedno nastavili šetnju.

Projekat Dobre navike posvećen je svim ljubiteljima savremene umetnosti i drugim zainteresovanima koji imaju potrebu i želju da poboljšaju svoj kvalitet života i da se na kreativan način upoznaju sa savremenim kretanjima u vizuelnoj umetnosti. Želja nam je da na ovaj način građanima, na stručan i jednostavan način, približimo savremenu umetničku praksu.

Zbog bolje organizacije prijavite svoje prisustvo na mail remont@remont.net do petka 14. oktobra do 18h.

Dobre navike realizuju se u saradnji sa Goethe institutom u Beogradu.

PROGRAM

11:00

REMONT – nezavisna umetnička asocijacija

Maršala Birjuzova 7, www.remont.net

“Munster Inquisition” Diego Lazzarin

Izložba “Munster Inquisition” Dijega Lacarina je deo 13. izdanja festivala nesvrstanog stripa Novo doba – “Stari talas”. Pored video radova (koji su kolekcije kratkih NFT formi), originalnih ilustracija i kolaža iz knjiga “Aminoacid Boy”, “Invisible War” i “N-euro C-rack” u okviru izložbe  će premijerno biti izvedena i pseudo 3D video igrica “Ultrabrutalmania Raidspacebattle”.

https://www.instagram.com/diego__lazzarin/?hl=en

Festival nesvrstanog stripa Novo dobakolektiv Matrijaršija organizuje od 2009. na više lokacija u Beogradu, sa različitim programima – izložbe, koncerti i radionice autora i izvođača iz Srbije, regiona i Evrope.

Kroz izložbu vodi: Matrijaršija

Izložba traje: 08.10 – 04.11.2022.


12:00

Galerija Menjačnica – Goethe Institut

Knez Mihailova 50, www.goethe.de/ins/cs/sr/index.html

„Dnevnici sa putovanja“ Miško Šuvaković

Šuvaković izlaže izbor iz zbirke njegovih „predmetnih dnevnika“ koji su nastajali u periodu od 1964. do 2019. na putovanjima po destinacijama širom sveta. Dnevnici sadrže upisane tragove aktivnosti i događaja u vidu kolažiranih „otpadaka“ tj. krhkih asamblaža prošlog.

Miško Šuvaković (1954, Beograd) doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1993. Profesor na FMU u Beogradu 1996-2015. Predavao na magistarskim, master i doktorskim Interedisciplinarnim studijama UU od 2002. do 2015. Profesor na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu od 2015. Vodi program transdisciplinarnih studija savremene umetnosti i medija.

Kroz izložbu vode: Miško Šuvaković i Selman Trtovac

Izložba traje: 08.09 – 31.10.2022.


13:00

Salon Muzeja savremene umetnosti

Pariska 14, http://www.msub.org.rs

„Sigurna distanca / Safe Distance“ Nemanja Lađić

Lađić ispituje opažanje i opažajnost kroz nivo imaginacije ili prostora oformljenog u cyberspace-u, onoga što nam se virtuleno nudi i onoga što predstavlja realnost tj. realni trodimenzionalni opipljiv objekat. Multimedijalna postavka je sastavljena od više celina od kojih je centralna video instalacija koja simulira formu ulice kroz kolekcije momenata, mesta i atmosfera kao nekog ličnog putopisa u kome su svi elementi složeni na nivou presecanja privatnog i javnog.

Nemanja Lađić (1984) diplomirao na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. 2011. Završio Transmedia program na Sint Lukas univerzitetu u Briselu.

https://www.nemanjaladjic.com/

Scroll to Top