MOGUĆNOST IZLAGANJA U GALERIJI REMONTRemont – nezavisna umetnička asocijacija svake godine raspisuje otvoreni konkurs za izlaganje u galeriji Remont. Konkurs se obično raspisuje krajem leta i traje do kraja septembra.

KO MOŽE DA UČESTVUJE:

Na konkursu mogu da učestvuju svi građani Republike Srbije i strani državljani koji unapređuju i afirmišu inovativnu, kritičku i eksperimentalnu umetnost i kulturu. Žiri uzima u razmatranje samo projekte koji do sada nisu bili realizovani.

ODLUČIVANJE:

O pristiglim prijavama odlučuje Savet galerije koji ima jednogodišnji mandat. Savet galerije čine: jedan predstavnik Remonta (istoričar umetnosti), umetnik – izlagač iz prethodne godine, i još jedan član – javna ličnost profesionalac iz oblasti vizuelne umetnosti (kustos, novinar, kritičar, umetnik, teoretičar).

Odluku o prihvaćenim projektima žiri objavljuje najkasnije 21 dan po završetku konkursa o čemu se učesnici obaveštavaju e-mailom.

PROGRAMSKI KONCEPT:

Programski koncept Remont galerije se bazira na promociji i afirmaciji inovativnih umetničkih praksi koje konzistentno promišljaju medije umetničkog izražavanja odražavajući soficistirani odnos prema poziciji i ulozi umetnika i umetnosti u savremenom trenutku.

KONKURS JE OTVOREN ZA:

1. samostalne izložbe (do 8 termnina u toku godine)
2. autorske izložbe (do 2 termina u toku godine )
3. jednodnevne prezentacije / projekcije / promocije / diskusije (više termina)

ZA KONKURS JE NEOPHODNO PODNETI:

1. kontakt (obavezno važeću e-mail adresu)

2. opis projekta, do 2000 karaktera (tehničku specifikaciju)

3. vizuelnu dokumentaciju (do 10 ilustracija projekta sa kojim se konkuriše)

4. radnu biografiju

5. kopiju uplatnice u iznosu od 1.000 RSD na ime troškova kotizacije (za strane državljane 20 EUR)