NUS I

Projekat NUS

Na prozoru ka ulici Maršala Birjuzova predstavljamo rad Jelene Mijić “Umetnost mora biti lepa, šarena i fino podgrejana”. Rad je digitalna intervenicja na reprodukciji jedne slike iz serije “Umetnost mora biti lepa, šarena i rukom rađena” nastale na trećoj godini osnovnih studija, kada se kao imperativ uvodi uljano slikarstvo i očekivanje da će studenti početi da se bave autorskim radom, na koje autorka pokušava da odgovori tako  da ih zadovolji, ali u isto vreme i obesmisli i banalizuje.

Jelena Mijić (1989, Novi Sad) živi u Beogradu, gde je završila osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Na zidu nedavno proširenog prostora, mini dvorištu, predstavljamo rad Mirze Dedaća. U tematskom smislu on se nadovezuje na prethodne radove iz serije “Kurac u Ladnoj vodi” u kojoj autor kritički komentariše domaću umetničku scenu. Radovi iz ovog ciklusa izvedeni su u obliku štampanog propagandnog materijala. Ovom prilikom promovišemo plakat i letak iz istoimene serije. Mirza Dedać (1981, Beograd) živi u Beogradu, gde je na Fakultetu likovnih umetnosti završio osnovne,
master i doktorske umetničke studije.

Foto: Jelena Mijić

Scroll to Top