Banka je zatvorena ZOO vrt otvoren

Zven Balslev, Peter Larsen

09.10 – 23.10.

Novo Doba 2021 poster

U okviru 12. festivala nesvrstanog stripa Novo Doba, u subotu 09. oktobra od 20h, otvara se izložba danskih umetnika Petera Larsena i Zvena Balsleva u galeriji Remont.

Izložba “Banka je zatvorena, zoo vrt otvoren” predstavlja zajednički poduhvat ove dvojice umetnika i štampara. Njih dvojica dele isti atelje u Kopenhagenu i sarađivali su ranije na raznim štamparskim poduhvatima. Radovi predstavljeni na izložbi nastali su različitim štamparskim tehnikama. Od linoreza i litografije do sito štampe i bakropisa. Svi radovi napravljeni su u njihovom zajedničkom ateljeu. Na izložbi će se naći i veliki broj originalnih crteža. A sve to iz pozamašne arhive printova koji definišu prakse obojice umetnika.

Zven Balslev (1977) je slikar, strip umetnik, štampar i izdavač. Završio je Kraljevsku akademiju lepih umetnosti 2006. godine i od onda je izlagao svoje radove na više mesta. Njegovi crteži i stripovi su objavljivani u brojnim fanzinima i strip antologijama. Uređuje Cult Pump, nezavisnu izdavačku kuću sa bazom u Kopenhagenu. Njegov najnoviji fanzin YAMAHAHA izlazi ove godine u
izdanju Le Dernier Cri.

Peter Larsen (1984) je diplomirao na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti 2013. godine. Uglavnom radi sa uljanim krejonima na papiru i sa različitim oblicima štampe kao što su litografija, bakropis, linorez i monotipija, ali takođe radi i ulja na platnu i keramici. Njegova umetnost je inspirisana kako nadrealističkom imažerijom tako i modernističkim istraživanjem razigranih motiva. Njegovo najnovije izdanje, MARACAS MARACAS, predstavlja kolekciju printova u tehnici bakropisa, litografije i ksilografije.

Foto: Jelena Mijić

Scroll to Top