Dobre navike

Šetnja kroz savremenu umetnost Beograda
subota 14.10.2023. / 11-14.00

Iz arhive Dobre navike, foto Predrag Trokicic

Ponovo Dobre navike!

Pozivamo da nam se priključite na još jednoj zajedničkoj šetnji po odabranim izložbama savremene umetnosti u Beogradu. U planu su tri odlične izložbe, uzbudljivi sagovornici i intrigantne teme.

Okupljanje u 11h u galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7). Zbog bolje organizacije prijavite svoje prisustvo na mail remont@remont.net do petka 13. oktobra do 18h.

Dobre navike realizuju se u saradnji sa Goethe institutom u Beogradu.

PROGRAM:

11:00
REMONT – nezavisna umetnička asocijacija, Maršala Birjuzova 7, www.remont.net
“Swayze Love” by La “S”; Grand Aterlier  (07.10 – 20.10.2023)
14. festival nezavisnog stripa NOVO DOBA

La “S” je veliki art brut centar u srcu belgijskih Ardena sa nizom ateljea za umetnike sa posebnim potrebama. Izložba Swayze love predstavlja internacionalnu ‘mućkalicu’ radova umetnika iz La “S” i raznih sličnih kolektiva – Oficina Arara, Le Dernier Cri, Matrijaršija, Art Brut Serbia i ostalih.

Festival nesvrstanog stripa “Novo doba” kolektiv Matrijaršija organizuje od 2009. na više lokacija u Beogradu, sa različitim programima – izložbe, koncerati i radionice autora i izvođača iz Srbije, regiona i Evrope.

Kroz izložbu vode: kolektiv Matrijaršija

12:00
Galerija Menjačnica – Goethe Institut, Knez Mihailova 50, www.goethe.de/ins/cs/sr/index.html
“In Whom We Trust?” (14.09 – 28.10.2023)
Ivana Ivković

Nova produkcija video radova i zapisa Ivaninih delegiranih performansa. Na izložbi je predstavljena serija performativnih postavki MONUMENT: NO ONE IS LOST kao i novi site-specific performans pod nazivom Monument: The School of Athens (Atinska škola) izveden u Atini u aprilu ove godine.

Ivana Ivković (1979, Beograd) diplomirala je slikarstvo i magistrirala crtež na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je na doktorskim studijama slikarstva. Razvija forme prostornih instalacija i site-specific intervencija i delegiranih performansa.

Kroz izložbu vodi: Ivana Ivković

13:00
Paviljon na Cvetnom trgu
Kućica Kulturnog centra Beograda
“Odlomci” (03.10 – 11.11.2023)
Miloš Tomić

Miloš je animator, filmadžija, vizuelni umetnik i edukator. Takođe je zaljubljenik u korišćene, odbačene i nađene predmete koje transformiše svojom pažnjom i imaginacijom. ODLOMCI koje ovom prilikom izlaže su komadi plastičnih lavora i posuda koje je nalazio na obalama reka, po napuštenim fabrikama, divljim deponijama, buvljacima…

Miloš Tomić je studirao filmsku režiju u klasi Miše Radivojevića, master i doktorske studije na FAMU, odsek Multimedijalne animacije. Bio gost student u Madridu i Berlinu. Iako su u fokusu film i animacija, nastavlja da kad god može, švrlja i po ostalim medijima, da ih kombinuje, sa promenljivim uspehom.

Kroz izložbu vode: Miloš Tomić i Marija Radoš

Scroll to Top