ZEROREZERO NFT

Daniel Glid aka ZEROREZERO u Metaverzumu

25.02 – 18.03.

ZEROREZERO NFT

Izložbom ZEROREZERO NFT Daniel Glid se ponovo vraća u galeriju Remont. Ovoga puta autor predstavlja svoj rad koji stvara pod pseudonimom ZEROREZERO, pseudonimom koji koristi u Metaverzumu – prostoru virtuelne realnosti. U takvoj sredini, Glid kao umetnik, slikar počinje da istražuje koja bi pozicija umetnika bila u metaverzumu kojim dominiraju “blokčejn tehnologija”, “decentralizacija” i “token ekonomija”. U prostoru galerije biće prikazani digitalno i fizički radovi od kojih su neki prilagođeni a neki originalno nastali za platformu OpenSea (onlajn tržište nezamenljivih tokena). Kroz postavku i interakciju sa publikom Glid ukazuje na (ne)uspeh “utopističkih” potencijala koje Metaverzum nudi umetnosti, umetniku i njegovom radu.

„Svaki digitalni zapis moguće je proglasiti za NFT – audio, tekst, tvit, oružje u igrici, fotografiju sa letovanja, skenirani račun iz radnje…Kao takav, zapisan je u neki od blokčejnova i troši određenu energiju za to, manju ili veću. Mene kao umetnika zainteresovao je umetnički aspekt NFT-a i mogućnosti koje ovakav prostor pruža umetnicima. Počeo sam da postavljam svoje kolekcije. Čitao, slušao i gledao. Mislio sam da je NFT dobra prilika za umetnike da poboljšaju ili steknu finansijsku nezavisnost.“ D. Glid

Tokom izložbe umetnik će podeliti 100 NFT-a iz edicije od 100 primeraka. Zainteresovani treba da poseduju digitalni novčanik (preporučen je Metamask) sposoban da se veže na Polygon mrežu i da otvore besplatan nalog na OpenSea platformi.

Katalog za izložbu će biti kartončić sa QR kodom koji će vas odvesti do mesta u metaverzumu gde ćete moći da ga preuzmete kao digitalni fajl.

Daniel Glid (1963) diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu gde je završio i postdiplomske studije iz oblasti slikarstva. Decenijama se bavi fotografijom i grafičkim dizajnom, poslednjih petnaestak godina radi kao marketing direktor u kompaniji MOTORING u Beogradu. Izlagao na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama. Poslednjih dvadesetak godina i ZEROREZERO u Metaverzumu.
www.zerorezero.com

Foto: Jelena Mijić

Scroll to Top